Selecteer een pagina

Biografie

Biografie van Peter Britsia – illustrator

Geboren in Delft, hij woont en werkt nog steeds in deze mooie oude stad. Opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en Pedagogisch Didactische Bijscholing.

Oorspronkelijk is hij begonnen als realistisch schilder van verstilde landschappen, portretten en dieren. In de loop van de tijd is het verhalende element in zijn werk steeds sterker geworden, en daarmee ook de drang tot het schrijven van verhalen en gedichten. Het illustreren kwam daar als vanzelf uit voort.

Vanaf 2012 geeft hij eigen boeken uit voor zowel kinderen als volwassenen via Uitgeverij Maanvis www.uitgeverijmaanvis.nl. Robin, het Vertelspel is daarin het grootste project geweest.

Veel illustratieopdrachten betreft aan de ene kant lesmethodes voor basiseducatie van taal, dieren, geschiedenis tot verkeer en aan de andere kant het bedrijfsleven, variƫrend van natuurbeheer, gezondheidszorg tot de scheepvaartsector.

Toch blijft het realistische schilderen ook trekken: een serie vogelportretten en botanische aquarellen zijn hiervan het voorbeeld.

Als docent werkt hij bij de VAK, centrum voor de kunsten in Delft, waar hij les geeft in illustratie, portret en realistisch schilderen. www.vak-delft.nl

Zijn grote hobby is de klassieke gitaar. Met Triander speelt hij renaissance muziek, folk en eigen composities. Daarnaast schrijft hij levensliederen met een knipoog naar het echte leven. Bij Uitgeverij Maanvis komen binnenkort enkele muziekbundels uit.

Lijst van publicatie’s zie volgende pagina.